KADINA EL KAL-KA-MAZ!

Dünya’da bir çok ülkede Kadına Yapılan şiddete dur deme zamanı ile bir çok proje afişler sloganlar yazıları gerçekleşmiştir. Bu sebeple sizler’de kadına şiddete farkındalık olsun veya kadın cinayetlerine, tecavüzlerine karşı olmanız için en azından tepkinizi bir mesaj dahi olarak sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

Dünyanın birçok yerinde kadınlar horlanmaktadır veya şiddete maruz kalmaktadır. Bir çoğumuz belki biliyoruz belkide biliyoruz kadın olsun erkek olsun fark etmez. Lakin İslâmiyet kadına pek büyük bir mevki ve şerefli bir makam vermiştir. Şüphesiz ki ALLAH kitabında oldukça kadına yer verip onun haklarını gözetip beyan ediyor. Peki hangimiz bunun farkındayız. Bunun kanıtı olarak Cenab-ı Hak bir ayet-i kerimede “Ana-babanıza öf bile demeyin.” (İsra, 17/28) buyurmuştur.Diğer taraftan yine Efendimiz Hazretleri de,“Cennet anaların ayakları altındadır,” (Suyûtî, el-Camiü’s-sağir, 3642)

Cenneti kadının ayaklarının altına alarak ne kadar değerli olduğunu bu hadisle çok iyi anlıyabiliyoruz. Efendimizin kadına verdiği önemi ele alırsak kadının ne kadar değere layık tutulduğunu yakından görmüş oluruz. İslamda kadının oldukça önemli bir yeri ve konumu vardır. Kadın bir bütünün ayrılmaz parçasıdır. Hatta kadın ümmetin yarısıdır. İslamda kadın temel eğitimi veren ilk öğretmendir. Bundan dolayı ümmetin geleceği hususunda kadın çok önemli bir etkendir. Her konuda olduğu gibi kadın konusunda da İslam’ın ortaya koyduğu temel ilkeler doğrultusunda en mükemmeli yakalama yönünde adım atılmalıdır. Kadın haklarını ihlal yerine daha da geliştirip ileri götürmek bizi Cahiliye döneminden uzaklaştıracaktır.Ebu Hüreyre (ra) rivayet ediyor. Resulullah (asm) buyurdular: Ben şu iki zayıfın hakkını yemeyi size haram kılıyorum: Yetim ve kadın.

Kadınlarımız, bugün ve her gün daha güvenli bir dünyada insan onuruna yakışır, şiddetten uzak ve eşit bir hayat hak ediyor. Unutmayalım ki, "Kadına Yönelik Şiddet İnsanlığa İhanettir". Kadınlarımızın yani geleceği şekillendiren insanların daha adil, huzurlu, güvenli ve barışçıl bir dünyada yaşayabilmesi ve takvimlerimizden 25 Kasım'ı çıkarabilme ümidiyle…"

Halil KULAK

Sarıveliler Belediye Başkanı