İSTİKLAL MARŞIMIZIN ANLAMI BÜYÜK…

Belediye Başkanımız Sayın Hayri Samur, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada; 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yıldönümünü idrak etmenin onur, gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ İstiklal Marşı, bizim şan ve şerefle dolu tarihimizi, umutla baktığımız geleceğimiz, uğruna canımızı hiç düşünmeden seve seve verdiğimiz istiklalimizi ifade eder” dedi.

Belediye Başkanımız Sayın Hayri Samur, “Ülkemizin büyük bir bölümüyle işgal altında olduğu, dağıtılan ordunun yeniden toplanılması için gayret gösterildiği ve vatan toprağını savunmak için canların toprağa düştüğü buhranlı bir zamanda yazılmıştır.

Milletinin kaybolmakta olan umutlarına dizeleriyle can veren ve etkisi ebediyete kadar sürecek dizelerin sahibi Mehmet Akif’in deyimiyle artık “Türk Milleti’nin eseri” olan İstiklal Marşımızın geçmişten günümüze kadar büyüyerek gelen öneminin ve gösterdiği amacın farkında olunmalıdır. Bu gün bu marşın daha anlamlı olarak söylenmesi gerektiğine inanıyorum. Her Türk genci marşımızı gururla okumalı, bayrağımızı ve ülkemizi sevmelidir.

Bu düşüncelerle, İstiklal marşımızın kabulünün 98. yılına girildiği bu günde bir kez daha, bu dizelere can veren Mehmet Akif Ersoy’u ve Akif’in dizelerinde unutulmazlığa kavuşan isimsiz kahramanları rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Allah bu millete yeniden İstiklal Marşı yazdırmasın. Ne Mutlu Türküm Diyene.”dedi.