BLD. BAŞKANIMIZ SN. SAMUR’UN GAZİLER GÜNÜ MSJ…

Belediye Başkanımız Sayın Hayri Samur, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, Şahadet ve Gazilik unvanının her Türk evladının gönlünde ulaşılabilecek en üstün mertebe olduğunu söyledi.

Kutsal Vatan topraklarının bölünmez bütünlüğünü korumak ve aziz Türk Milleti’ni var etmek için üstün bir cesaret ve feragat gösteren Gazilerimize bir minnet borcu olarak idrak edilen bu günün kutlanması gerektiğini belirten Belediye Başkanımız Sayın Hayri Samur, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Zaferlerle dolu Türk Tarihi’nin temelinde kahramanlık ruhu ve inanç vardır. Türkiye Cumhuriyeti de aynı ruh ve milli şuurla kazanılan büyük zaferin, o sağlam temellerin üzerinde yükselmiştir. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin dün cephede vermiş oldukları şanlı mücadele, bugün Türk gençliğinin en büyük övünç ve feyiz kaynağıdır. Tarihin gördüğü en büyük destanların kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz dün olduğu gibi bugün de yolumuza ışık tutan en önemli yol göstericileridir.

Vatan sevgisiyle dolu göğüslerini düşman karşısında siper eden, düşmanın hain emellerine bile vatan toprağına uzanmasına izin vermeyen kahraman gazilerimize vereceğimiz söz şudur : Yazdığınız destanlar ile Türk Milleti’nin hafızasına kazınan isimleriniz, asla unutulmayacak ve sonsuza kadar yaşayacaktır. Hatıralarınıza sahip çıkmak ve onları yüceltmek bizim görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerimle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum. Değerli ailelerine saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.