İLÇEMİZDE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli birlik Günü Programı kapsamında ilçe protokolü tarafından şehit kabirleri ve şehit aileleri ziyaret edilerek şehitlerimiz anıldı.

Saat :20.00’de İlçe Hastanesi önünden Anıt alanına kadar Milli Birlik ve Demokrasi yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan Sadebık, Belediye Başkanımız Sayın Hayri Samur, Kamu Kurum ve Kuruluşların çalışanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Yürüyüş sonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasına müteakip protokol konuşmaları yapıldı. İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan Sadebıyık ve Belediye Başkanımız Sayın Hayri Samur, yapmış olduğu konuşmada; 248 şehidimizin ve 2196 gazimizin olduğu hain darbe girişiminin püskürtüldüğünü ve bu püskürtmede Allah’ın inayeti, milletimizin vatan sevgisi, sarsılmaz iradesinin ön plana çıktığını ifade ettiler. Milletin gücünün üstünde hiçbir güç olmadığına belirten Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız “ Allaha Şükürler olsun bayrağımız dalgalanıyor ezanlarımız okunuyor, vatan için canlarını feda eden Şehitlerimize Allahtan rahmet, Gazilerimize, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.” Şeklinde konuştular.

Etkinlikte video ve sinevizyon gösterileri, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Mevlit-i Şerif okundu. Dualar edildi. İkramlarda bulunuldu ve ilçemizdeki tüm camilerde saat: 00.13’de sela okunması ile program sona erdi.