SARIVELİLER BELEDİYESİ AŞURE ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Sarıveliler Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla 06 Ekim 2017 Cuma günü saat 10:30 da Aşure etkinliği programı düzenledi.

İlçemiz Anıt alanında düzenlenen etkinliğe İlçe Kaymakamımız Sayın Hasan Sadebıyık, Garnizon Komutanı Sayın Sedat Türk,    Belediye Başkanımız Sayın Hayri Samur, İlçe Emniyet Amiri Oktay Mamaş, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Geleneksel hale getirilen ve bu yıl 8. düzenlenen aşure etkinliği programı dua ile başladı. Görevlilerin masalara servis ettiği aşureye vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. Belediyemiz ekiplerince aşure etkinliğine gelemeyen yaşlı, özürlü, hasta vatandaşlarımızın evlerine ve resmi kurumlara aşure servisi yapıldı.

Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna dikkat çeken Belediye Başkanımız Sayın Hayri Samur, “Muharrem ayının farklı bir yeri var. Çünkü içerisinde ‘aşure’ gibi önemli bir günü barındırıyor. Aşure hepimizin ortak değeri. Biz de bu geleneği yaşatarak vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz. Tüm vatandaşlarımızın ve Müslümanların Muharrem ayını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.