BELEDİYEMİZİN RAMAZAN FAALİYETLERİ BAŞLADI

Sarıveliler Belediyesi kulluk, ibadet, yardımlaşma ve dayanışma ayı olan mübarek Ramazan-ı Şerif münasebetiyle, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında yaşlı ve yalnız yaşayan ailelere yönelik olarak 2011 yılı Ramazan ayında başlatılan iftar ve sahur için sıcak yemek dağıtım hizmeti 7. yılında da büyük bir titizlikle sürmektedir.

Ramazan ayının rahmet, merhamet, bereket ve yardımlaşma ayı olduğunu belirten Belediye Başkanımız Sayın Hayri Samur, “Ramazan ayı çerçevesinde ilçemizde yapılabilecek en önemli hizmetlerden biri, yaşlı, kendi ihtiyaçlarını karşılama zorluğu çeken insanlarımıza yardım eli uzatmaktır. Sarıveliler Belediyesi de bu ihtiyacı görerek, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak, 7 yıldır yaşlı ve ihtiyaçlarını karşılama zorluğu çeken kişi ve ailelere iftar ve sahur için 3 çeşit sıcak yemek ile meyve dağıtımı yapmaktadır. Öncelikle ilçe genelindeki bu kişi ve aileler mahalle muhtarlarımız aracılığı ile tespit ettirilmiş olup,  belediyemizce tesis edilen aşevinde, belediye personelince hijyenik şartlarda pişirilen yemekler, sefer taslarında dolusu verilip boşu alınacak şekilde belediyemiz araçları ile evlere iftar öncesi sıcak bir şekilde servis edilmektedir.

Ramazan ayı boyunca halkımızın rahat ve huzuru için belediyemiz sosyal yardım ve dayanışma faaliyetlerini, başta Kaymakamlık olmak üzere kurumların, sivil toplum örgütlerinin ve halkımızın yardım ve destekleriyle, personelimizin özverili çalışmalarıyla devam ettirecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz”